In de Zalmhaventoren aan de Gedempte Zalmhaven Rotterdam is brand uitgebroken op de 48e verdieping. De brandweer schaalde volgens procedure op naar zeer grote brand met pelotonsinzet. De brand werd door de sprinklerinstallatie geblust.

Onder andere vier tankautospuiten en twee redvoertuigen kwamen ter plaatse. Daarnaast werd een extra peloton gealarmeerd. Dit gebeurde grotendeels uit voorzorg, volgens de procedure hoogbouw: een plan van aanpak dat geschreven is voor branden in gebouwen hoger dan 70 meter. De Zalmhaventoren is 215 meter hoog, telt 61 verdiepingen en is daarmee de hoogste toren van de Benelux. Voor zover bekend is de brandweer nu voor de eerste keer ingezet voor een brand in de Zalmhaventoren. 

Bij de brand vielen geen gewonden. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd. In totaal werden 4 etages ontruimd, met in totaal 20 woningen. De mensen werden opgevangen in de hal op de begane grond. Alle bewoners kunnen inmiddels terugkeren met uitzondering van die van het brandadres.

lcHdvf.jpg

RsncQI.jpg

NCsphw.jpg

R4t1Sk.jpg

SfMTKY.jpg

TvdbTe.jpg

FfpuQo.jpg

oHkHn0.jpg

vbvaru.jpg