Op een parkeerplaats bij winkelcentrum Walburg aan het IJsselmeer in Zwijndrecht zijn twee vrouwen neergeschoten. Eén van hen overleed direct aan haar verwondingen. De andere vrouw is met een spoedtransport naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie is met veel eenheden ter plaatse geweest en heeft een groot plaats delict gemaakt op de parkeerplaats. Ook werd met getuigen gesproken die de schietpartij gezien of gehoord hebben. De forensische opsporing is ter plaatse geweest om onderzoek te verrichten. Inmiddels is bekend dat het dodelijke slachtoffer de moeder (66) is van het zwaargewonde slachtoffer (38). De schietpartij heeft zich vermoedelijk in de relationele sfeer afgespeeld.

Op zondagochtend, de ochtend na de schietpartij, deelt de politie de identiteit van de verdachte en roept op om naar hem uit te kijken en 112 te bellen als u weet waar hij zich bevindt. De verdachte is vuurwapen- en vluchtgevaarlijk, benader hem dus niet zelf. In de uitzending van Opsporing Verzocht op 24 januari werd bekend gemaakt dat 30.000 euro wordt uitgeloofd voor de gouden tip die lijdt tot de aanhouding van de verdachte. Hij wordt verdacht van moord en poging tot moord.

In het onderzoek naar de verdachte heeft de politie zaterdagavond, enkele uren na de schietpartij, een inval gedaan in een woning in Rotterdam-Ommoord. In de woning zou volgens het AD de verdachte samen met de zwaargewonde vrouw wonen. Buurtbewoners reageren geschokt op het nieuws. De politie heeft ook een voertuig veiliggesteld op het Veldslahof in Zwijndrecht. De verdachte zou daar in een ander voertuig gestapt zijn. Ook dat voertuig is inmiddels aangetroffen, in Rotterdam-Zevenkamp.

UPDATE 25/02/23 | De politie heeft de 49-jarige verdachte op 25/02/23 aangehouden op de Kethelbrug in Schiedam

https://twitter.com/POL_Rotterdam/status/1618274668716363782

https://www.youtube.com/watch?v=9g29VOpnbvg

IJsselmeer Zwijndrecht:

oq58EH.jpg

xDt1iw.jpg

BAjwy3.jpg

HAYFHR.jpg

QjeyED.jpg

NyAqa5.jpg

C5ZrKo.jpg

DpvvQp.jpg

QNqsl6.jpg

EpGYDS.jpg

Inval woning Rotterdam-Ommoord:

tE3Dyp.jpg