Nieuwe beelden verdachten ongeregeldheden Coolsingel online

Nieuwe beelden verdachten ongeregeldheden Coolsingel online

Sinds vandaag staan er weer nieuwe beelden op politie.nl van verdachten die betrokken waren bij de ongeregeldheden op de Coolsingel op 7 mei. Herkent u een verdachte? Neem dan contact op met het onderzoeksteam Coolsingel. Maandag 8 mei startte TGO Coolsingel. 

Het team onderzoekt de rellen in de Rotterdamse binnenstad van zondag 7 mei. Na het verlies van Feyenoord daagden relschoppers de politie uit, gooiden vuurwerk, stenen en beledigden politiemensen. Zondag 7 mei arresteerde de politie al ruim 100 personen. Om nog meer relschoppers zich te laten verantwoorden, bekeek het team alle beschikbare beelden. 

De beelden van 37 personen werden op politie.nl gezet. Dit resulteerde in de aanhouding van nog eens 28 personen. Een 29ste verdachte is na het uitkijken van de beelden herkend door het onderzoeksteam en gearresteerd. Zijn foto werd niet op politie.nl gezet. De 28 mannen en één vrouw worden verdacht van openlijke geweldpleging. De verdachten, in de leeftijd van 13  tot 37  jaar, komen uit heel Nederland maar voornamelijk uit de regio Rotterdam. 

De verdachten zijn inmiddels allemaal aangehouden. De 9 verdachten die tot gisteren nog niet waren herkend, kwamen dinsdagavond voorbij in de uitzending van Opsporing Verzocht. Dat leverde vooralsnog 7 tips en 3 anonieme meldingen op. Het team loopt ze allemaal uit. 

Herkent u een verdachte van politie.nl, neem dan contact op met onderzoeksteam ‘Coolsingel’ via 0800-6070. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. 

Op zondag 14 mei en tijdens de huldiging van Feyenoord bleek dat het wel mogelijk is een groot feest in Rotterdam te hebben. Personen die evenementen op de wijze verstoren zoals dat op 7 mei gebeurde, worden opgespoord en aangehouden. Publicatie van beelden van verdachten blijkt ook nu weer een succesvolle werkwijze te zijn. TGO Coolsingel gaat dan ook door met het bekijken van beeldmateriaal. Een van de foto’s die vandaag is gepubliceerd, is waarschijnlijk een minderjarige. Het gezicht van de vermoedelijk minderjarige is daarom dan ook vooralsnog onherkenbaar gemaakt.