Nieuwe aanhouding in onderzoek dodelijke aanrijding Laan van Bol’Es Schiedam

Nieuwe aanhouding in onderzoek dodelijke aanrijding Laan van Bol’Es Schiedam

Dinsdag 19 april is door de opsporing van district Rijnmond Noord een nieuwe aanhouding verricht in het onderzoek naar de dodelijke aanrijding op de Laan van Bol’Es in Schiedam van 6 november 2015. Vrijdag 6 november 2015 kwam in de avond een 21-jarige Schiedammer om het leven toen hij op de Laan van Bol’es werd aangereden. 

De 21-jarige man, die overstak bij een zebrapad, werd rond 22:10 uur geschept door een naar later bleek gestolen auto. Hulpdiensten konden hem niet meer redden. Zo’n 100 meter verderop de Laan van Bos’es stond het inmiddels lege voertuig. De inzittenden waren gevlucht. Volgens getuigen zaten er ten tijde van het ongeval drie of vier personen in. Die splitsten zich na het ongeval op en renden weg richting de Valeriusstraat en Eduard van Beinumlaan.

Direct werd een team rechercheurs op de zaak gezet. In deze zaak werden eerder al vier (minderjarige) verdachten aangehouden. Zij zijn allen weer in vrijheid gesteld, maar worden nog steeds verdacht van betrokkenheid bij diefstal en/of heling van de auto.

Vandaag, dinsdag 19 april 2016, werd een 17 jarige man uit Schiedam als verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke aanrijding.