Nieuw voertuig voor Rotterdam-Airport

Nieuw voertuig voor Rotterdam-Airport

8 februari was het dan zover voor de brandweer op Rotterdam - Airport. Hun nieuwe voertuig is op deze dag officieel overgedragen aan de brandweer. De oude HV (brandweer 1) is vervangen door een tankautospuit. De wagen biedt plaats aan zes man.

Het voertuig zal met drie man uitrukken. Met de oude situatie reed de bevelvoerder alleen en nu in het gezelschap van een manschap en een chauffeur. Naast deze verandering is er natuurlijk nog meer. Het voertuig beschikt over een watertank van 1800Liter, tank met 170 AFFF en een poederketel van 450Kilo. Tevens heeft het voertuig verschillende haspels:
2x 90M Hogedruk haspels
2x 60M poeder haspels
1x 60M Middeldruk haspel
De pomp is van Godiva en heeft een vermogen van 3000 Liter per minuut. In het voertuig zijn ook te vinden een aanvalskorf (lage druk), overdrukventilator, redgereedschap (schaar, spreider ect) enkele lage druk slangen voor het voeden van de wagen. Op het dak ligt een schuifladder, 3 zuigbuizen en een redbrancard. De nieuwe Brandweer 1 beschikt ook over een lier welke een trekkracht heeft van 4,5 ton. In de cabine is zoals eerder gezegd plaats voor 6 man. In de manschap cabine is een speciale plek gemaakt voor de Medische koffers. Wanneer men een EHBO alarm krijgt zijn de koffers en tassen makkelijker mee te nemen. De brandweer 1 kan gevoed worden door de crashtenders die Rotterdam Airport in het bezit heeft.

Nu iets meer over het voertuig zelf.
Merk: MAN TGA 18.360
Opbouw: HDS en bestaat uit Plastisol + Godiva Pomp
Aandrijving: 4X4