Niet iedereen nog geholpen na explosie Moddermanstraat

Niet iedereen nog geholpen na explosie Moddermanstraat

Zondag na de zware explosie in de Moddermanstraat zijn nog veel huishoudens ontwricht. Ongeloof wat er gebeurde die middag, maar ook vooral woede omdat er bewoners zijn die nog geen onderdak hebben na de eerste nacht die werd aangeboden in een hotel. Een buurtbewoner heeft een van de getroffenen, die onverzekerd is, tijdelijk onderdak gegeven in zijn huis. "Een extra bed is er niet maar een zitbank biedt uitkomst in deze", zegt Henk Versluis. 


In de straat wonen volgens hem veelal arme mensen die niet zomaar snel kunnen verhuizen of een duur hotel kunnen betalen. De zorgplicht van Havensteder valt hem dan ook zwaar tegen. Een andere bewoner loopt met een kooitje buiten want 2 dagen na de 'plaatselijke ramp' is haar kat nog spoorloos. De woning betreden mag nog niet.


Het zijn dus niet alleen personen die zijn getroffen, ook huisdieren kregen de schrik van leven te verwerken. Op een speciaal opgerichte Facebook-pagina wordt voor huisdieren alles in werking gesteld om gewonde dieren te vinden en ook die zijn achtergebleven in woningen, te voorzien van eten. In de straat was vanavond een panflet zichtbaar op een afzetting van iemand die haar kat nog niet heeft. Een foto met een oproep en een telefoonnummer voor wie de kat heeft gezien. Men inventariseert tevens op welke huisnummers huisdieren verbleven die op dit moment nog niet aangetroffen zijn. Op die manier hoopt men een helder beeld te krijgen van vermiste huisdieren, waarbij het niet gaat om alleen katten en honden. 


Persconferentie

Tijdens een persconferentie van Havensteder is er gelukkig ook positief nieuws voor de bewoners. Alle bewoners mogen dinsdagavond en woensdag weer kort hun woning in. Zo kan iedereen weer even bij spullen en huisdieren. De vrouw die opvang kreeg bij een buurtbewoner kreeg ook goed nieuws: Ze krijgt volgens Havensteder nog dinsdagavond de sleutel van een tijdelijke woning.