Niet 193 maar 194 Nederlanders omgekomen bij vliegramp MH17

Niet 193 maar 194 Nederlanders omgekomen bij vliegramp MH17

Bij de vliegramp van de MH17 in  Oekraïne zijn niet 193 Nederlanders omgekomen maar 194 Nederlanders. Dat maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag bekend. Het gaat om vrouw die reisde op een Duits paspoort. Zij werd dan ook met de Duitse nationaliteit op de lijst met slachtoffers opgenomen. Waarom de vrouw nu op de Nederlandse lijst met slachtoffers is gezet wil het ministerie van Buitenlandse Zaken in verband met privacyoverwegingen niet zeggen.

Rond het middag uur zijn de twee vliegtuigen van de Australische en Nederlandse luchtmacht vertrokken uit Charkov. Zij vervoeren 74 slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17. De vliegtuigen landen rond 16:00 op vliegveld Eindhoven. Hier zullen de slachtoffers in rouwauto's gelegd worden en naar de Van Oudheusden kazerne in Hilversum worden gebracht voor de identificatie.

Rijkswaterstaat roept op niet te gaan stilstaan op de snelweg als de stoet met rouwauto's passeert. Stop op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen langs de snelweg.