Nepagenten beroven toerist en laten getuige gewond achter Schiedamsedijk Rotterdam

Nepagenten beroven toerist en laten getuige gewond achter  Schiedamsedijk Rotterdam

Een toerist uit Nigeria is woensdagmorgen rond 11.30 uur op de hoek van de Schiedamsedijk en Schilderstraat in Rotterdam beroofd door twee mannen, die zich mogelijk voordeden als politieagenten. De verdachten doorzochten de zakken van het slachtoffer en gingen er vervolgens vandoor met een groot geldbedrag. Een getuige die achter een van de verdachten aanging raakte lichtgewond toen ze een paar meter werd meegesleept met de vluchtauto. Zij doet aangifte van zware mishandeling.

Getuigen zagen hoe het duo, identiek gekleed in donkerblauwe spijkerbroek en donkerblauwe jas, het 34-jarige slachtoffer aansprak en in zijn zakken greep. De man schreeuwde nog dat ze het terug moesten geven, maar de verdachten gingen er al vandoor: een in de richting van de Schiedamse Vest, de ander richting de Schiedamsedijk. Een getuige rende achter de tweede dader aan, en zag hoe hij in een grijze BMW station met Duits kenteken stapte. Ze hield zich vast aan het open raampje aan de bijrijderskant en riep dat ze moesten stoppen. Dat deden ze niet. De vrouw werd nog een meter of vier meegesleept en liet toen los. Ze liep daarbij een aantal blauwe plekken op. De auto ging er op hoge snelheid vandoor richting de Erasmusbrug, een stukje middenberm en trambaan meenemend.

Getuigenoproep
Het slachtoffer is veel geld kwijt en enorm geschrokken van het incident. Wie getuige is of meer weet over het incident wordt gevraagd contact met ons op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. De verdachten zijn twee blanke mannen, van wie één een ‘driedagenbaardje’ had. Zij droegen beiden een donkerblauwe jas, donkerblauwe spijkerbroek, nette schoenen en een soort petje. De eerste verdachte vluchtte richting de Schiedamse Vest. De tweede sprong in de vluchtauto, een grijze BMW station van een onbekend model en een Duits kenteken en reed in de richting van de Erasmusbrug.