Nederland herdenkt slachtoffers vliegramp MH17

Nederland herdenkt slachtoffers vliegramp MH17

Alle politiebureaus binnen de Eenheid Rotterdam hebben woensdagmiddag stilgestaan bij de omgekomen slachtoffers van de vliegramp in de Oekraïne. Als dag van nationale rouw werd men verzocht om 16:00 uur een minuut stilte te houden. Dat was het moment dat 2 toestellen op Eindhoven airport arriveerden met de eerste 40 lichamen uit Charkov. 

Deze werden onder zeer grote belangstelling langs de Nederlandse autowegen overgebracht naar Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Politiebureau Eendrachtsplein in Rotterdam nam buiten voor het bureau plaats waar agenten in het gelid stonden voor een gedenkwaardige minuut stilte. Ook voor bureau Zuidplein herdachten agenten de doden, het Verkeershandhavingsteam stelde zich rond de dienstauto op.

Ook buiten deze regio stonden hulpdiensten stil, waar mogelijk was. De brandweer van de veiligheidsregio werd via een speciaal uitgezonden pagerbericht nogmaals op de hoogte gesteld. Ook op snelwegen en in steden zochten weggebruikers een plekje om een minuut in acht te nemen.