Na twee schietpartijen nu explosie bij privésauna Beijerlandselaan Rotterdam

Op de Beijerlandselaan in Rotterdam heeft een explosie plaatsgevonden bij een privésauna. In de twee voorgaande nachten zijn drie panden al beschoten. Bij één van die panden ging nu een explosief af. De politie verricht onderzoek.

In de nacht van 15 op 16 januari werden een lunchroom en voordeur van een woning beschoten. Volgens getuigen is op camerabeelden te zien dat de schutter die nacht de sauna onder vuur wilde nemen. Het wapen blokkeerde, waarna de dader in een portiekje richting het einde van de straat ging staan. Daar ging het wapen uiteindelijk vier keer af, waarbij een voordeur van een woning beschoten werd. De schutter rende terug richting in de richting van de sauna en nam toen, mogelijk perongeluk, de lunchroom onder vuur. Daar kwamen 15 kogels in ramen en gevel terecht.

Een nacht later werd één kogel op de privésauna afgeschoten. Het pand werd daarop door de burgemeester gesloten. Vervolgens vond rond 2:30 uur een explosie plaats bij dezelfde sauna. Daarbij onstond flinke schade aan ruiten en kozijnen. Team explosieven veiligheid kwam ter plaatse en heeft samen met agenten sporen veiliggesteld. Deze zullen op een later moment door de forensische opsporing bekeken worden.

d8fl17.jpg

32mLZ2.jpg

X09ofq.jpg

M2JP68.jpg

JdTwWm.jpg

Li5IfT.jpg

woqKYH.jpg

ULu3TM.jpg

ewzhzd.jpg

Qv81S9.jpg