Na 39 dienstjaren verlaat Herman de brandweer

Na 39 dienstjaren verlaat Herman de brandweer

Daar is die dag dan, dat je met pensioen gaat en je ploeg nog even van je laatste werkdag gebruikt maakt om je in het zonnetje te zetten.

Herman werd door een oude (open) brandweerwagen uit 1952 opgehaald van zijn huis in Ridderkerk. In een oud brandweerpak gehesen en dan een koude toch terug naar de Baan, waar Herman zijn laatste werkdag zal beginnen. Even een foto en dan is het toch echt tijd om de oude ploeg af te gaan lossen. En dan gaat zoals elke ochtend het ritueel van start, wagen controleren, schoonmaken, eten, boodschappen en ga zo maar door. Eten was deze keer uitgebreider. Want zo’n lange koude tocht maak je toch hongerig! De ploeg heeft uitgebreid ontbeten. En tja, je laatste wacht op de Baan zonder uitrukken? Nee, dat kan niet. In de ochtend moeten de mannen verschillende keren uitrukken.
In de middag is het toch echt tijd om sportief bezig te zijn. Een Step - tour door Rotterdam staat op het programma! Met als bestemming een kijkje achter de schermen bij het Oceanium.(Ja Herman, dit is toch wel een hele grote vijver ;-) ) En onderweg terug naar de kazerne, maakt steppen toch ook wel erg hongerig, kortom tijd om eens even op bezoek te gaan bij de bekende patatboer!

Eenmaal terug op de kazerne, word de Tankautospuit weer in zijn eigen box gezet is hij weer gereed voor uitruk, en laat nou het alarm gaan! Dit maal een automatische brandmelding in het restaurant van natuurlijk niemand minder, vriend van de kazerne; Herman den Blijker. De ploeg gaat op pad Als de Tankautospuit(23-1) zich ter plaatse meld krijgt Herman dan echt zijn laatste bericht van de AC – Rijnmond; ‘’Herman Hartelijk bedankt, Dit was je laatste uitruk en nu is het tijd om lekker hapje te gaan eten in het visrestaurant!’’ Ondertussen is Herman ook opgevangen door zijn vrouw. En in het gezelschap met zijn vrouw en zijn ploeg wordt er gezellig gegeten. Dan komt het moeilijke moment na 39 dienstjaren het afscheid nemen van de brandweer en natuurlijk zijn ploeg! Eigenlijk wil hij niet, maar op je laatste wacht heb je daar niks over te zeggen!

Herman bedankt!!!!!!!!