Monteur bekneld in stapelgarage ANWB

Monteur bekneld in stapelgarage ANWB

Vanmorgen heeft de brandweer een persoon bevrijdt uit de automatische stapelgarage bij het ANWB hoofdkantoor aan de Wassenaarseweg. De melding kwam omstreeks 08.00 uur binnen bij de alarmcentrale. 

Ter plaatse trof de brandweer de man aan in de automatische stapel parkeergarage. In deze parkeergarage worden door bewegende plateaus auto’s vol automatisch geparkeerd. De man en zijn collega waren een storing aan het verhelpen. Door onbekende oorzaak raakte de man bekneld tussen een bewegend plateau op de tweede etage van de garage. Deze plek was lastig te bereiken voor de brandweer, waardoor het bevrijden bemoeilijkt werd.

Echter door improvisatie en goede samenwerking met ambulancepersoneel en Technisch Beheer van de ANWB kon de brandweer de man bevrijden. De man is door een arts van de traumahelikopter gestabiliseerd en daarna overgebracht per ambulance naar een ziekenhuis. De brandweer rukte even voor 11.00 uur weer in. Er volgt nog een onderzoek door de Arbeidsinspectie naar de oorzaak van het ongeval. Tot die tijd blijft de garage buiten dienst.