Mogelijke schietpartij bij Club Vie Maasboulevard Rotterdam (video)

Mogelijke schietpartij bij Club Vie Maasboulevard Rotterdam (video)

Dinsdag 25 augustus rond 01.30 uur moest de politie opnieuw stevig optreden om een grote groep uitgaanspubliek in toom te houden. Agenten moesten daarbij geweld gebruiken om enkele honderden onrustige en ontevreden mensen bij de horeacagelegenheid aan de Maasboulevard weg te krijgen. 

Een 20-jarige vrouw uit Son en Breugel werd voor belediging aangehouden. Later in de nacht moesten agenten terug naar de club, nadat het daar opnieuw onrustig was geworden. Ter plaatse hoorden agenten een harde knal van mogelijk een vuurwapen. De agenten troffen echter geen schutter of hulzen aan en niemand raakte gewond.

De onrust die rond 01.30 uur buiten de club ontstond, begon toen portiers van de club enkele honderden bezoekers de toegang weigerden en wegstuurden. Dit leverde een onrustige en bozige sfeer op, want de stappers kwamen uit heel Nederland en hadden geldige kaartjes aangeschaft om de bewuste club te bezoeken. De horecagelegenheid bleek echter – niet voor het eerst – meer kaartjes verkocht te hebben dan er plek was. Toen de groep niet wilde weggaan werd de politie gebeld. Om de orde te herstellen en de groep uiteen te krijgen, riepen agenten de mensen meermalen op weg te gaan. Toen zij dat niet deden, moesten de agenten geweld gebruiken. Kort daarna keerde de rust terug.

Harde knal

Rond 05.15 uur was het met zo’n honderd luidruchtige personen opnieuw onrustig bij de betreffende club. Toen plotseling vanuit de groep een harde knal weerklonk, stoof de mensenmenigte uiteen. De aanwezige agenten dachten bij de knal direct aan een schot met een vuurwapen en gingen meteen op zoek naar de schutter en eventuele gewonden. Er werd niemand aangetroffen en ook (bloed)sporen die wijzen op het gebruik van een wapen werden niet gevonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Geweld

Het is niet de eerste keer dat de politie bij de betreffende club met geweld heeft moeten ingrijpen. Maandag 10 augustus werden drie mannen aangehouden toen agenten bij de horecagelegenheid werden bekogeld met enkele straattegels en glazen flessen. Geen van de agenten of andere omstanders raakten daarbij gewond. Los van dit incident is de betreffende horecagelegenheid vaker toneel van ongeregeldheden en vechtpartijen met (dronken) bezoekers.