Moeder voor de rechter voor doen valse melding

Moeder voor de rechter voor doen valse melding

Een 33-jarige Utrechtse moet zich in november voor de rechter verantwoorden voor het doen van een valse melding. Door de politie is een onderzoek ingesteld om te kijken of de gemaakte kosten op haar verhaald kunnen worden.

De moeder deed op 30 juli melding van de vermissing van haar 9-jarige dochter. Zij woonde na haar scheiding sinds kort met haar dochter in Rotterdam. Door de politie werd een groot onderzoek ingesteld om het meisje terug te vinden. Hierbij werd ook Amber Alert ingezet. Kort nadat het Amber Alert was verstuurd kreeg de politie contact met de vader, die zijn dochter die middag had meegenomen vanuit Rotterdam. Ze verbleven samen in Utrecht. Het meisje werd later in de nacht, in goede gezondheid, aangetroffen.

Uit een nader onderzoek dat is ingesteld naar de melding kwam de 33-jarige vrouw als verdachte naar voren. Zij zou wel op de hoogte zijn geweest van de verblijfplaats van haar dochter en de politie bewust foute informatie hebben verstrekt. Van het Openbaar Ministerie heeft de vrouw een Dagvaarding In Persoon ontvangen, zij moet zich in november voor de rechter verantwoorden. Door de politie is een onderzoek ingesteld om de mogelijkheid te onderzoeken om de kosten van alle overheidsdiensten op de meldster te verhalen. Het Amber Alert is een uniek waarschuwingsmiddel dat wordt ingezet bij urgente kindervermissingen en ontvoeringen. Veel mensen kunnen dan tegelijkertijd uitkijken naar het kind omdat er geen indicatie is waar het kind of ontvoerder zich zouden kunnen bevinden. Er wordt altijd een zeer zorgvuldige afweging gemaakt voordat dit waarschuwingsmiddel wordt ingezet, waarbij de veiligheid van het kind altijd voorop staat.