Mobile Media Lab van politie op Prins Alexanderplein Rotterdam

Mobile Media Lab van politie op Prins Alexanderplein Rotterdam

Zaterdag kon het winkelend publiek en andere nieuwsgierigen aan het Prins Alexanderplein in Rotterdam kennis maken met het Mobile Media Lab. In deze truck van de politie werd er voorlichting gegeven en filmpjes worden bekeken van het werk van de politie district Oost. De filmpjes zijn spectaculair te noemen. Door middel van GoPro-cams die agenten bij zich dragen waan je jezelf in de huid van een agent. De beelden zijn werkelijkheid, van een achtervolging met grote snelheden tot een aanhouding van woninginbrekers. 

Doel is om het publiek bewuster te maken van het werk van de politie in de wijk en de veiligheid te handhaven. Kinderen konden op de foto met een politie- of boevenpet op. Belangstellenden konden ook nader informatie verkrijgen over Burgernet. Zij worden ingezet bij bijvoorbeeld overvallen, waarop u een sms ontvangt en u weet wat er speelt in uw woonomgeving. Extra ogen van burgers zijn immers belangrijk bij opsporing van verdachten. Zo heeft de politie aanhoudingen te danken dankzij oplettende burgers. 

De Forensische Opsporing gaf voorlichting om uw huis goed te beveiligingen en u te weren tegen babbeltrucs. Met name ouderen mensen blijken te vaak goedwillend te zijn en zijn potentiële slachtoffers. Ook de High Impact Crimes heeft een hoge prioriteit binnen het district. Tot slot konden de kinderen achter het stuur kruipen van een politiebus of plaatsnemen op het zadel van een politiemotor. Zo werden er ook allerlei vragen beantwoord door de politiemensen. Zaterdag 13 december wordt het Stadsplein in Capelle aan den IJssel bezocht waar u wederom welkom bent bij het Mobile Media Lab.