Mislukte overval en brandstichting restaurant Mastika Eendrachtsweg in Opsporing Verzocht

Mislukte overval en brandstichting restaurant Mastika Eendrachtsweg in Opsporing Verzocht

Op dinsdag 23 juni wordt in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een mislukte overval en brandstichting in restaurant Mastika aan de Eendrachtsweg op 25 december 2014. De manager van het restaurant werd rond 22:30 uur overvallen toen hij aan het werk was in de zaak.  Er waren geen klanten aanwezig toen hij de bel hoorde die klingelt als er iemand binnenkomt. 

De verdachte bedreigde en mishandelde de manager en vroeg vervolgens om geld. Daarna pakte hij uit zijn eigen meegenomen tas een jerrycan. Hij goot die leeg op de vloer en stak vervolgens de vloeistof in brand. De manager wist het restaurant uit te komen. De dader vluchtte uiteindelijk zonder buit. Sindsdien is het restaurant gesloten. 

De verzekering heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak en de succesvolle vervolging van de dader. In de uitzending wordt een reconstructie getoond van het incident. Opsporing Verzocht is te zien op NPO 1 om 20.30 uur en de herhaling is de dag erna, op woensdag om 11.40 uur op NPO 2.