Minder vertragingen door lekkende goederenwagons in Rotterdam en Zwijndrecht

Minder vertragingen door lekkende goederenwagons in Rotterdam en Zwijndrecht

De Gezamenlijke-Brandweer en Prorail Incidentenbestrijding gaan beheerster uitrukken als een goederenwagon op het spoor staat te lekken. In 2016 werd de brandweer en Prorail 54 keer gealarmeerd voor een druppellekkage. De druppellekkage leidde veelal tot vertraging voor het andere spoorverkeer en overlast voor de omgeving. ProRail start daarom met een systeem waarin een groene en een rode knop kan worden ingedrukt.

Als er een onschuldige vloeistof lekt wat geen gevaar heeft voor de omgeving drukt met de "groene" knop in. Wanneer er gevaar is voor de omgeving dat drukt met de "rode" knop in. In het laatste geval zal naast de afdelingen Incidentenbestrijding van ProRail ook de brandweer met groot materieel ter plaatse komen. Dit nieuwe systeem wordt nu al rond de nieuwe Don Berghuijs kazerne gebruikt. Ook het rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht gaat ook beginnen met dit systeem.

Opening Don Berghuijs kazerne
Donderdag 12 januari werden de nieuwe plannen gepresenteerd bij de opening van Don Berghuijs kazerne van de Gezamenlijke-Brandweer. De kazerne is al enige tijd geopend maar sinds kort is ook het interventieteam van ProRail daar ingetrokken. Vanaf hier rukt het team uit naar incidenten op het spoor in de haven. [tweet account="mediatvnl" id="819557329247080449"]