Minder bezoekers naar Wereldhavendagen Rotterdam

Minder bezoekers naar Wereldhavendagen Rotterdam

De Wereldhavendagen in Rotterdam hebben de afgelopen dagen 320.000 bezoekers getrokken. Zondagmiddag liet de organisatie dit weten. Tegenvallende bezoekerscijfers worden toegewezen aan het slechte weer en het missen van een ware publiekstrekker. In 2014 kwamen er 450.000 mensen de Maasstad bezoeken in september. Maar toen lag ook het marineschip de Karel Doorman aan de kade wat veel mensen naar de Wereldhavendagen trok. 

Zondag viel er niets te klagen voor de organisatie, zowel niet over het weer als de drukte op de kades en bij bedrijven die hun deuren openstelde tegen een vergoeding. Dit jaar was het thema 'De Droomhaven'. Vooral de calamiteitendemonstraties zijn goed bezocht. Met name de Koninklijke Marine weet ieder jaar weer met demo's de mensen te boeien, zowel op land, in de lucht als te water. Ook de excursies in de havens werden goed bezocht. 

Het vuurwerk wat voor de Erasmusbrug werd ontstoken zaterdagavond trok tienduizenden belangstellenden naar het centrum van de stad. Ook op het water was het druk met de vele partyschepen die haar bezoekers trakteerde op een avondje Wereldhavendagen. Jeroen van der Boom zorgde voor het vuurwerk werd ontstoken voor een muzikale bijdrage vanaf een marineschip.