Middelbrand op de Krabbendijkestraat Rotterdam (video)

Middelbrand op de Krabbendijkestraat Rotterdam (video)

In de Krabbendijkestraat in Rotterdam heeft zondagavond brand gewoed in een woning. Bij de brand moest de brandweer meerdere personen redden. Zij werden tijdelijk opgevangen in politievoertuigen en hadden te kampen met rookinhalatie. Meerdere ambulances kwamen ter plekke om deze personen te voorzien van zuurstof. Een aantal portieken stond vol met rook, de brandweer heeft deze verdreven met ventilatoren.

Er is niemand vervoerd naar het ziekenhuis. De bewoners werden later opgevangen in een wijkaccommodatie. Hoe en waar de brand is ontstaan gaat de politie onderzoeken. De RET reed een ingekorte route met de bus vanwege de brand, zij konden de Slinge niet meer benaderen ter hoogte van het brandobject.

Update
De rookontwikkeling was zó hevig dat in totaal veertien bewoners van bovenliggende woningen hun toevlucht op het balkon moesten zoeken. Zij werden door de brandweer met een hoogwerker naar beneden gehaald. Twintig bewoners, onder wie een aantal kinderen, konden niet terug in hun woning. Eén van de kinderen had rook ingeademd, waarvoor een ambulance kwam. Voor alle twintig bewoners werd nachtopvang geregeld.

Hennepkwekerij
In één van de bovenste woningen van de flat werd een hennepkwekerij met zo’n 400 hennepplanten ontdekt. Deze kwekerij lijkt niets met de brand in kelderbox te maken te hebben. De kwekerij is in opdracht van de politie leeggehaald. Er is nog niemand aangehouden en de politie heeft zowel de brand als de hennepkwekerij in onderzoek.