Middelbrand in woonwagen

Middelbrand in woonwagen

Een woonwagen aan de Rokkeveenseweg in Zoetermeer is donderdagavond grotendeels door brand verwoest. De bewoners waren ten tijde van de brand niet in de woonwagen. Twee personen die hulp trachtten te verlenen hebben daarbij veel rook ingeademd. Zij zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De woonwagen stond op een kleinschalig woonwagenkamp tegenover de ingang van de penitentiaire inrichting. Bedrijfshulpverleners van die inrichting volgden een cursus en zagen vanuit hun leslokaal de woonwagen branden. Zij hebben direct de brand gemeld en zijn naar de woonwagen gegaan om waarmogelijk hulp te verlenen. Twee van hen haalden een aantal gasflessen weg die gevaarlijk dicht bij de brandende
woonwagen stonden. Daarbij hebben zij zoveel rook ingeademd, dat zij ademhalingsproblemen kregen. Zij zijn door de ambulancedienst opgevangen en uit voorzorg voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een felle uitslaande brand die door de harde wind nog extra werd aangewakkerd. Hoewel de brand snel onder controle was, is de woonwagen voor de helft uitgebrand. Het niet verbrande deel werd door rook en roet zwaar beschadigd. De bewoners werden opgevangen door familie. De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan in een slaapkamer. Een tourcaravan die naast de woonwagen stond werd door hittestraling licht beschadigd.