Metro ontruimd na brand stroomafnemer

Metro ontruimd na brand stroomafnemer

Als gevolg van pekelvorming op een stroomafnemer ontstond er een brandje onder een metrostel op station Capelsebrug. De RET liet de metro daarop ontruimen en waarschuwde de hulpdiensten.

Omdat er bij metrobranden sprake kan zijn van grote hoeveelheden passagiers, er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan door de hoogspanning op en rondom het spoor en een rijtuig op moeilijk bereikbare plaatsen tot stilstand kan komen, wordt er automatisch groot opgeschaald en komen er meerdere brandweereenheden ter plaatse. Van een grote brand was echter geen sprake.

Voor de veiligheid van de hulpdiensten werd de spanning van de derde rail gehaald, waarna een poging gedaan werd het brandje te blussen met een CO2-blusser. Dit had niet het gewenste resultaat, waarop een hoge druk waterstraal, met succes, werd ingezet. De vertraging op de Calandlijn bleef beperkt, doordat op het betreffende station de metro's in beide richtingen, tijdelijk gebruik maakten van hetzelfde spoor. Of er gewonden vielen is niet bekend. Wel werd een RET-medewerkster nagekeken door ambulancepersoneel, omdat zij rook had ingeademd.