Meisje zwaargewond na beet door hond in Rotterdam

Meisje zwaargewond na beet door hond in Rotterdam

Een 8-jarig meisje is woensdag 23 augustus zwaargewond geraakt toen zij in haar arm werd gebeten door een hond. Het meisje was samen met vriendinnetjes aan het spelen in een parkje bij de Hudsonstraat in Rotterdam toen de verdachte, een 69-jarige Rotterdammer, met zijn hond langsliep waar het meisje aan het spelen was. 

De hond beet toen plotseling in de arm van het meisje waardoor zij zware verwondingen opliep. Een omstander wist de hond, welke niet losliet, uiteindelijk door met een stok en een stoeptegel te slaan en los te krijgen van het meisje. De traumahelikopter werd vervolgens samen met de ambulancedienst opgeroepen om het jonge slachtoffertje van medische verzorging te voorzien, zij is na behandeling door de arts van de traumahelikopter naar een ziekenhuis vervoerd. 

De 69-jarige verdachte werd door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd de man plots onwel en moest voor medische behandeling naar het ziekenhuis. De hond is door de politie in beslag genomen en naar een opvanglocatie gebracht.

Het meisje maakt het naar omstandigheden redelijk.