Meerdere supporters aangehouden in aanloop naar en na voetbalwedstrijd Feyenoord - Olympique Marseille

Donderdagmiddag en avond zijn in het centrum van Rotterdam in totaal ongeveer dertig mensen aangehouden in aanloop naar de voetbalwedstrijd Feyenoord - Olympique Marseille.

Vanmiddag omstreeks 13:00 uur verzamelden de eerste Olympique Marseille supporters zich op het Gelderseplein bij de Oude Haven. Hier was een plein speciaal afgezet alszijnde "fan-zone". Supporters werden met bussen hier naartoe gebracht en opgewacht door de ME. Alle Olympique Marseille supporters waren verplicht richting dit plein te gaan en werden stuk voor stuk gefouilleerd. Hierbij werd onder andere een grote hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen.

Rond 18:00 uur is de groep Franse supporters gezamenlijk onder begeleiding van politie lopend richting De Kuip vertrokken. De aankomst bij De Kuip verliep wat minder gemoedelijk, Feyenoord-fans werden alsnog bekogeld met vuurwerk en de ME moest ingrijpen om een confrontatie tussen beiden groepen te voorkomen.

Inmiddels is de wedstrijd afgelopen met een 3-2 overwinning voor Feyenoord. De politie bleef rondom De Kuip en het centrum van Rotterdam stand-by voor het geval beide groepen alsnog de confrontatie met elkaar op zouden zoeken of andere ongeregeldheden uit zouden halen. Bij het vertrek van de supportersbussen van de Fransen is een groepje uitgestapt en zette het op een rennen. De Mobiele Eenheid heeft een aanhouding verricht en diverse personen gefouilleerd.

Gelderseplein en omgeving:

naMhrH.jpg

n59P0U.jpg

tuum7Y.jpg

F2nt4V.jpg

cMpTXQ.jpg

wh8MrB.jpg

TnHyQV.jpg

0qMh4L.jpg

0xLAWS.jpg

2MkzWH.jpg

bvqrJV.jpg

Uitloop bij De Kuip:

zXNRVf.jpg

0P1eBZ.jpg

UsUlrT.jpg

Inzet op de Stadionweg:

xBBaYo.jpg

Cd5pQc.jpg

Co0nc1.jpg

LuVtai.jpg

pXNUL9.jpg