Meerdere personen aangehouden bij massale politieinzet na vuurwapenmelding Aleidisstraat Rotterdam (video)

Woensdagavond zijn twee personen aangehouden nadat deze weg renden toen de politie een horecagelegenheid aan de 1e Middellandstraat binnen kwam na een melding van personen met vuurwapens.

De twee personen renden in de richting van de Aleidisstraat, waar de politie met behulp van een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) de verdachten hebben aangehouden. Bij de personen werd geen vuurwapen aangetroffen.

De politie heeft vervolgens samen met Team Parate Eenheid (TPE) en Dienst Speciale Interventies (DSI) een theehuis aan de Aleidisstraat ontruimd en alle bezoekers stuk voor stuk gefouilleerd. Voor zover bekend is hierbij geen vuurwapen aangetroffen.

Ten tijde van deze inzet vloog er boven de wijk een politiehelikopter voor ondersteuning vanuit de lucht en was het tramverkeer tijdelijk gestremd in verband met de vele politievoertuigen op de weg en trambaan.

De politie doet verder onderzoek naar de melding nadat in de nacht van maandag op dinsdag in dezelfde wijk ook een loungeroom is beschoten op de 2e Middellandstraat.

bewegendebanner

1UuIcs.jpg

DK1hbB.jpg

yNHCDj.jpg

IQcrgO.jpg

o43yYk.jpg

ZqvgKA.jpg

TGyw4V.jpg