Meerdere gewonden bij trambotsing Schiekade Rotterdam (video)

Donderdagmiddag zijn op de Schiekade in Rotterdam twee trams van de RET op elkaar gebotst en vervolgens ontspoord. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om een flink aantal gewonden te verzorgen.

De schade is enorm vanwege het spoorongeval, onderdelen van trams liggen her en der over de rails verspreid. Minimaal 9 personen hebben letsel opgelopen, het juiste aantal is nog niet duidelijk op dit moment en kan nog bijgesteld worden.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van het Grafisch Lyceum nabij de Heer Bokelweg. Meerdere ambulances werden ingezet om gewonden te behandelen aan onder andere breuken en aangezichtsletsel door rondvliegend glas. Het verkeer op de Schiekade heeft de nodige vertraging vanwege het incident en zal een andere weg moeten kiezen.

Vier personen werden naar het ziekenhuis vervoerd en vijf personen zijn ter plekke behandeld. Zeker een ambulance vertrok met grote spoed naar een ziekenhuis. In beide trams zaten 20 passagiers.

Het tramverkeer is voorlopig gestremd. Onderzoek moet meer duidelijkheid geven naar de toedracht van het spoorongeval. Vanavond gaan de tramstellen geborgen worden.

bP9PoX.jpg

po35Vg.jpg

20BLrT.jpg

w2qZLb.jpg

fBhg6W.jpg

iDZVeg.jpg

EDCJNC.jpg

weQICr.jpg

f83AY6.jpg

gWZAh2.jpg

ySpb8V.jpg

yybHab.jpg

nRrD4V.jpg

GaVlnb.jpg

64xWZP.jpg

fl1IQi.jpg

dS8VOw.jpg

rD7pUH.jpg