Meerdere gewonden bij ongeval Arkel [VIDEO]

Meerdere gewonden bij ongeval Arkel [VIDEO]

Elf scholieren in de leeftijd van 13 tot 15 jaar uit verschillende plaatsen uit Vijfheerenlanden, zijn op 14 september bij een verkeersongeval gewond geraakt. Rond 08.00 uur werd deze groep fietsers op de Vlietskade door een personenauto aangereden. De automobiliste raakte zelf ook gewond, haar verwondingen zijn vooralsnog onbekend.

Hoe het komt dat de 45-jarige automobiliste uit Gorinchem de groep fietsers aanreed, is nog onbekend en is in onderzoek bij de Politie Zuid-Holland-Zuid.
De personenauto kwam na de botsing in een nabijgelegen sloot terecht, waarbij twee scholieren onder de auto terecht kwamen. Omstanders boden eerste hulp, in afwachting van de hulpdiensten. De scholieren liepen veelal kneuzingen, botbreuken en hersenschuddingen op. Drie van de in totaal twaalf gewonden raakten zwaar gewond. Alle gewonden zijn naar ziekenhuizen in Gorinchem, Utrecht, Nieuwegein, en Dordrecht vervoerd.
In totaal waren tien ambulances, twee traumahelikopters, twee tankautospuiten, een duikploeg en een reddingsvoertuig van de brandweer en meerdere politie-eenheden voor de hulpverlening ter plaatse. De verkeersongevalsspecialisten van de Regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid doen ter plaatse onderzoek.