Meerdere gewonden bij explosie in Den Haag

Meerdere gewonden bij explosie in Den Haag

Zondagmiddag heeft er vermoedelijk een (gas)explosie plaatsgevonden in een woning aan de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag. Bij dit incident zijn meerdere mensen gewond geraakt. 

De hulpdiensten schaalde op naar "grote hulpverlening" en "GRIP 2". Vanuit Rotterdam-Rijnmond en Hollands-Midden werden meerdere ambulances ter plaatse gestuurd om de collega's in Haaglanden te ondersteunen. Ook zijn er twee traumahelikopters ter plaatse. Enkele slachtoffers zijn onder het puin vandaan gehaald, zeven van hen zijn voor verdere behandeling naar het ziekenhuis vervoert.

Ook het STH-Team vanuit Alphen aan den Rijn is ter plaatse, vanwege het incident is er direct een tweede STH-team ter plaatse gestuurd vanuit Beusichem. STH staat voor Specialisme Technische Hulpverlening. Zij zijn gespecialiseerd om te zoeken naar slachtoffers onder het puin. Volgens de brandweer zou er nog minstens één persoon onder het puin liggen.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. De omgeving is volledig afgesloten. Zodra het kan gaat de politie een onderzoek instellen, inmiddels laat de brandweer weten dat er in totaal negen gewonden zijn, één persoon zou nog onder het puin liggen.

Foto's: Regio15.nl: Rene Hendriks, Daan van den Ende, Danny Botman, Nick van der Toorn, Nick van Mourik