Meerdere containerbranden in Barendrecht (video)

Meerdere containerbranden in Barendrecht (video)

Dinsdagavond werden de vrijwilligers van brandweer Barendrecht omstreeks kwart voor negen opgeroepen voor een containerbrand aan de Marijkesingel. Bij aankomst van de brandweer was de afvalcontainer grotendeels al geblust door een aanwezige uit de naastgelegen sporthal. 

Voorbijgangers die de brand hadden opgemerkt hadden de mensen in de sporthal gewaarschuwd en deze zijn direct met een brandslang aan de slag gegaan. De brandweerlieden hebben de smeulende resten verder afgeblust.

Om elf uur gingen wederom de piepers af. Ditmaal voor een containerbrand aan de Torenmolen. Omdat de container tegen het pand van een kinderopvang stond kwamen de brandweerlieden met spoed ter plaatse. Het vuur kon snel onder controle worden gebracht. Bij controle van het pand was een duidelijke brandgeur te ruiken waarop is besloten het pand te ventileren. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de schade afhandeling.

Tijdens de inzet aan de Torenmolen is er ook een konijnenhok aan de Jacoba Pompevliet uitgebrand. Deze is door buurtbewoners zelf geblust. De brandweer heeft hun bevindingen overgedragen aan de politie. Brandstichting wordt vanzelfsprekend niet uitgesloten.