Meer dan 50.000 bezoekers bezochten het Nationale Vuurwerk in Rotterdam

Meer dan 50.000 bezoekers bezochten het Nationale Vuurwerk in Rotterdam

In Rotterdam werd vanavond voor de negende keer het oude jaar afgesloten met het allergrootste georganiseerde vuurwerk van Nederland gehouden. Ruim 50.000 bezoekers trokken naar de Boompjeskade om dit spektakel live mee te maken. Om circa 23:00 uur kwam jong en oud hier bijeen voor de muzikale jaarmix op de kade en een gratis oliebol. 

Dit jaar zette Linda de Mol de countdown in vanuit het programma Ik Hou Van Holland op RTL 4. Middels een reusachtige countdownklok geprojecteerd op De Rotterdam, het grootste gebouw van Europa, werd het vuurwerkmoment aangekondigd. Om precies 24:00 uur werden, in combinatie met een indrukwekkende lichtshow vanaf de Erasmusbrug, meer dan 3000 vuurwerkbommen in 8 minuten gelanceerd. Door de heldere nacht was het vuurwerk van verre te aanschouwen. 

Dat de interesse in groot georganiseerd vuurwerk groeit, blijkt uit het jaarlijks oplopende aantal bezoekers van het Nationale Vuurwerk in Rotterdam en het stijgende aantal kijkers van het live programma op RTL. Met de georganiseerde vuurwerkshow speelt Rotterdam in op de vraag van twee derde van Nederland die voorstander is van een verbod op consumentenvuurwerk. Rotterdam loopt al jaren succesvol voorop in het omarmen van deze nieuwe traditie. En naast het feit dat het Nationale Vuurwerk groot amusement is, draagt het, tezamen met de vuurwerkvrije zones, ook bij aan de veiligheid in de rest van de stad.