Meer bekend over vluchtroute overval met zwaargewonde vrouw Vlietlaan Rotterdam

Meer bekend over vluchtroute overval met zwaargewonde vrouw Vlietlaan Rotterdam

Het rechercheteam dat de gewelddadige beroving onderzoekt van de 62-jarige mevrouw Kengthanyakarn heeft, mede dankzij tips van getuigen, een gedeelte van de vluchtroute van de mogelijke daders achterhaald. Graag ontvangt het team nog meer tips.

Op woensdag 15 oktober raakte de 62-jarige mevrouw Kengthanyakarn, ook wel Patty genoemd, levensgevaarlijk gewond bij een straatroof op de Vlietlaan in Rotterdam. Het slachtoffer is inmiddels uit haar coma ontwaakt, maar haar toestand is nog steeds zorgwekkend.

Beroving
Mevrouw Kengthanyakarn ging woensdag 15 oktober eerst naar café De Klapdeur aan de Vlietlaan. Rond lunchtijd was zij bij Alberts Broodjescorner aan de Slaak en rond kwart voor twee ’s middags liep ze naar de Albert Heijn aan de Vlietlaan.
Daar spraken de inzittenden van een zwarte Volvo S40 met een Duits kenteken, het slachtoffer op straat aan. Terwijl de vrouw zich behulpzaam naar de auto boog, pakte één van de inzittenden de gouden ketting met Boeddha-hanger die om haar hals hing. De auto reed vervolgens met hoge snelheid weg, waardoor het slachtoffer werd meegesleurd.

Jeruzalemstraat
De auto waar de verdachten in reden, is een zwarte Volvo S40 met Duitse kentekenplaten, beginnend met DO (Dortmund). De auto is aangetroffen op het Noordeinde.
Getuigen hebben gezien dat twee mannen en twee vrouwen de auto achterlieten en richting de Oudedijk liepen.
Eén man ging rechtsaf de Oudedijk op en liep in de richting van de Willem Ruyslaan.

Volgens getuigen zijn de andere inzittenden, twee vrouwen en een man, linksaf de Jeruzalemstraat ingelopen. Vanaf daar is onduidelijk waar ze naartoe zijn gegaan.

Verdachten
Getuigen omschrijven de verdachten als Oost-Europees. Het onderzoeksteam vermoedt inmiddels dat het om Roemenen gaat.

Signalement van de man die wegliep over de Oudedijk:
Man, licht getint en kalend
30-40 jaar
Hij droeg een grijze casual broek, blauw sportief vest met capuchon met dikke witte koorden en letters aan de voorzijde in het wit. Rode of oranje sportschoenen.

Signalement van het drietal dat in de Jeruzalemstraat voor het laatst werd gezien:
Man, licht getint met breed, stevig postuur.
30-40 jaar oud en een breed gezicht
Donker kort haar met donkere stoppelbaard
Hij droeg een trui met horizontale strepen, mogelijk had hij daar een jas overheen.

Vrouw, licht getint
30-40 jaar
Droeg een lange rok, mogelijk ook een sjaal of hoofddoek
Lang donker haar
Vrouw, licht getint
30-40 jaar
Droeg een lange rok en mogelijk een sjaal of hoofddoek
Vragen van de politie

Een team van 20 rechercheurs onderzoekt dit misdrijf en wil graag in contact komen met mensen die antwoord kunnen geven op één of meer van de volgende vragen:

- Heeft u de verdachten op de Jeruzalemstraat of in de nabije omgeving zien lopen?

- Heeft u de verdachte later die dag mogelijk op een andere locatie gezien? Zijn ze bijvoorbeeld in een taxi gestapt, opgehaald door een andere auto of met het openbaar vervoer verder gegaan?

- Heeft u de buitgemaakte ketting na de beroving gezien/gevonden?

- Heeft u camerabeelden die op 15 oktober zijn gemaakt op de Vlietlaan, het Noordeinde , de Slaak, Oudedijk of de Jeruzalemstraat? Het onderzoeksteam komt graag in het bezit van deze beelden, omdat daarop mogelijk de verdachten te zien zijn.

Alle informatie die kan helpen dit misdrijf op te lossen, is welkom. Neemt u a.u.b. contact op met het rechercheteam Vliet via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.