MediaTVClassics: (1993) Brand verwoest meubelfabriek in Vlaardingen (video)

MediaTVClassics: (1993) Brand verwoest meubelfabriek in Vlaardingen (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.


MediaTVClassics: (1993) Brand verwoest meubelfabriek in Vlaardingen
Een meubelfabriek aan de James Wattweg in Vlaardingen ging op 16 september 1993 volledig in vlammen op. Er vielen geen gewonden en er kwamen geen giftige stoffen vrij, aldus een woordvoerder. Volgens de brandweer is de brand ontstaan toen een onderhoudsman in het pand bezig was met een brander oude verflagen van meubels te verwijderen. Hij schat de schade op enkele miljoenen guldens. Het nablussen duurde de hele nacht. 

Ongeveer vijftig brandweerlieden en zeven voertuigen uit Vlaardingen en Schiedam waren omstreeks acht uur 's-avonds uitgerukt om het vuur te bestrijden. De vlammen kwamen tot veertig meter hoog uit de fabriek, maar de brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende panden.