MediaTV Classics: Blusvaartuigen van destijds: De Havendienst in beeld

MediaTV Classics: Blusvaartuigen van destijds: De Havendienst in beeld

Door de jaren heen zijn er de nodige haven-, industrie- en scheepsbranden in het Rotterdamse geweest, maar ook grote industriële hulpverleningen. Veel werk is daarbij verzet door de gemeentelijke hulpverleningsdiensten, maar ook door particuliere hulpverleners zoals Smit, Smit Fire & Loss Prevention, de regionale vrachtauto- en autobergers en de firma Tieleman, Takel en Transportbedrijf (later ABE Tieleman), waarvan we het fotoarchief hebben gekregen. 


In de loop der jaren zijn er veel foto’s gemaakt en verzameld. De herkomst is niet altijd bekend, maar toch willen we deze informatie met u delen, ook al laat in sommige gevallen de kwaliteit te wensen over. Periodiek zetten we enkele foto’s van “wapenfeiten” op de site met een korte beschrijving. Dit doen we in willekeurige chronologische volgorde; soms brand, soms hulpverlening, soms regionaal maar ook internationale blusacties door Rotterdamse bedrijven/personeel. 


In deze serie impressies van acties van de varende bluseenheden, de blusboten en sleepboten met blusinstallatie. Later komen er nog beschrijvingen van de complete incidenten met jaartallen en andere bijzonderheden. Voor nu enkele inzetten waarbij de Havendienst van Rotterdam was betrokken.