MediaTV Classics: Ahrend Fox bij brandweer Rotterdam

MediaTV Classics: Ahrend Fox bij brandweer Rotterdam

Door de jaren heen zijn er de nodige haven-, industrie,- en scheepsbranden in het Rotterdamse geweest, maar ook grote industriële hulpverleningen. Veel werk is daarbij verzet door de gemeentelijke hulpverleningsdiensten, maar ook door particuliere hulpverleners zoals Smit, Smit Fire & Loss Prevention, de regionale vrachtauto en autobergers en de firma Tieleman Takel en Transportbedrijf (later ABE Tieleman), waarvan we het fotoarchief hebben gekregen. In de loop der jaren zijn er heel veel foto’s gemaakt en verzameld. De herkomst is niet altijd bekend, maar toch willen we deze informatie met jullie delen, ook al laat in sommige gevallen de kwaliteit te wensen over. Periodiek zetten we enkele foto’s van “wapenfeiten” op de site met een korte beschrijving. Dit doen we in willekeurige chronologische volgorde; soms brand, soms hulpverlening, soms regionaal en ook enige internationale blusacties door Rotterdamse bedrijven/personeel. Ook hebben we een groot aantal foto's van "oude" brandweervoertuigen in het bezit gekregen. Een deel hiervan ziet u in deze edities.

MediaTV Classics: Ahrend Fox bij brandweer Rotterdam

A5, later F5 - dr. ir. M.F. de Bruyne

De A5 is gedurende een groot deel van de oorlogsjaren gestationeerd geweest aan de Stieltjeskade (voor de oorlog aan de Wilhelminakade). De geheel door de heer Tuytel gerestaureerde "5" op foto tijdens de Paasdagen 2016 in het Noord-Hollandse Venhuizen.

Hans Thijsebaard heeft een foto uit 1951 van de A5 met daarop Frans Thijsebaard, genomen bij de kazernepost Brielselaan.