MediaTV Classics 7-2-1993: Kolenboot gezonken in Merwehaven Rotterdam (video)

MediaTV Classics 7-2-1993: Kolenboot gezonken in Merwehaven Rotterdam (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.

Kolenboot gezonken in Merwehaven Rotterdam

Zondag 7 februari 1993 is in het water van de Merwehaven in Rotterdam een kolenboot gezonken. Een gedeelte van de inboedel van het schip alsmede wat spullen van het dek wat ronddreef, waren stille getuigen. Duikers van Smit werden ter plekke ingezet langs de Marconistraat. 

Het water van de haven was flink besmeurd met olie. Dit werd nog eens duidelijk toen een van de duikers uit het water kwam. Om de vervuiling zoveel mogelijk tegen te gaan in het water werd een scherm geplaatst, een zogenaamde olieboom. Hoe het scheepsongeval destijds kon gebeuren is niet bekend.