MediaTV Classics (1995): Dode bij auto om paal Churchillplein Rotterdam (video)

MediaTV Classics (1995): Dode bij auto om paal Churchillplein Rotterdam (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden. 

MediaTV Classics (1995): Auto om paal bestuurder overleden

Een autobestuurder is op 3 februari 1995 in Rotterdam om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval. Vermoedelijk verloor de automobilist de macht over het stuur op de Churchillplein en klapte zijwaarts vol tegen een mast. Brandweerlieden hadden lange tijd nodig om goed bij het voertuig te kunnen. Er werd een sleepkabel om het wrak gelegd en vervolgens losgetrokken. 

Na het nodige knipwerk van de brandweer werd het overleden lichaam uit de auto gehaald en overgedragen aan de ambulancedienst. Na onderzoek werd de auto op een politietakel geladen en afgevoerd.