MediaTV Classics (1994): Schoolgebouw verwoest door brand Laanslootseweg Rotterdam (video)

MediaTV Classics (1994): Schoolgebouw verwoest door brand Laanslootseweg Rotterdam (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.  

MediaTV Classics (1994): Schoolgebouw verwoest door brand Laanslootseweg Rotterdam
Het was 1 november, de eerste dinsdag van een nieuwe maand. Grote zwarte rookwolken verspreiden zich langzaam boven de Laanslootseweg in Rotterdam. Direct naast de brandweerkazerne is een grote brand uitgebroken in een leegstaande school. Meerdere leslokalen op het terrein staan van boven tot onder in brand, alles is van hout opgebouwd. 

De brandweer kon ondanks haar snelle inzet, meerdere lokalen niet sparen voor het hevige vuur. Omdat deze al leeg stonden, was de schade gering. Hoe de brand is ontstaan destijds, is niet bekend. Brandstichting zal mee zijn genomen in het brandonderzoek.