MediaTV Classics (1994): Ravage na ontploffing op plezierjacht Kralingse Plas Rotterdam (video)

MediaTV Classics (1994): Ravage na ontploffing op plezierjacht Kralingse Plas Rotterdam (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden. 

MediaTV Classics (1994): Ravage na ontploffing op plezierjacht Kralingse Plas Rotterdam

Het was zaterdag 1 oktober toen verontruste omwonenden rond de Kralingse Plas werden opgeschrikt door een harde knal. In eerste instantie was voor hen niet direct duidelijk wat er gebeurde. Totdat de eerste meldingen binnenstroomden op de alarmcentrale. Er werd met spoed gevraagd om brandweer en politie vanwege een ontploffing op een plezierjacht. 

Toen de eerste diensten ter plaatse kwamen bij de plas troffen zij een recreatievaartuig aan met een behoorlijk chaos in de kajuit. Een gasfles was de vermoedelijke boosdoener van de ontstane ravage. De brandweermannen stelden het een en ander veilig uit het recreatievaartuig. 

De eigenaar en zijn partner raakten door de brand zwaargewond. Met ernstige brandwonden moesten zij worden opgenomen in het brandwondencentrum.