MediaTV Classics (1994): Geldloper Brinks-Nedlloyd overvallen Woensdrechtstraat Rotterdam (video)

MediaTV Classics (1994): Geldloper Brinks-Nedlloyd overvallen Woensdrechtstraat Rotterdam (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.  

MediaTV Classics (1994): Geldloper Brinks-Nedlloyd overvallen Woensdrechtstraat Rotterdam

Op donderdag 29 december 1994 is een geldloper overvallen op een industrieterrein nabij vliegveld Zestienhoven. De koffer werd om de hoek bij de Woensdrechtstraat weer gevonden. Duidelijk is dat de koffer zijn werk na de activatie goed deed. De zogenaamde 'plofkoffer' vult zich direct met verf waardoor de inhoud daarvan onbruikbaar is geworden voor de overvaller. Ook komt er rook vrij uit de koffer en word tevens goed warm. Overvallers zullen minder baat hebben om een koffer mee te nemen bij een overval.

De politie kwam met meerdere manschappen ter plekke in de Woensdrechtstraat om sporen veilig te stellen bij het waardetransport. Ook zijn de medewerkers gehoord door agenten. Om welk bedrag het ging in de koffer is niet bekend, evenmin of er iemand voor is aangehouden.