MediaTV Classics (1993) Grote brand in caravancentrum Stadionweg Rotterdam (video)

MediaTV Classics (1993) Grote brand in caravancentrum Stadionweg Rotterdam (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.

MediaTV Classics (1993) Grote brand in caravancentrum Stadionweg Rotterdam

Het is 4 september 1993 wanneer de brandweer Rotterdam groot alarm maakt voor brand op de Stadionweg in Rotterdam. Een buitenbrand bij een caravancentrum loopt al snel uit de hand. Liefst 50 caravans vielen ten prooi aan de vlammen. De brandweer wist nog enkele caravans veilig te stellen op het buitenterrein, overigens niet zonder gevaar. De brand in de nacht van zaterdag op zondag richtte voor enkele miljoenen guldens schade aan. Een loods vol caravans brandde uit, een tweede loods liep forse rook- en waterschade op. 

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft na onderzoek van de recherche vastgesteld dat de brand is aangestoken. Voor zover bekend werd er niemand aangehouden voor brandstichting. Al eerder waren er branden bij een oud-papierhandel naast het kampeercentrum. Ook daar was opzet in het spel en werd niemand opgepakt.