MediaTV Classics: (1993) Doden en gewonden bij ongeval Nederlandse bus in Frankrijk (video)

MediaTV Classics: (1993) Doden en gewonden bij ongeval Nederlandse bus in Frankrijk (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden. 

MediaTV Classics: (1993) Doden en gewonden bij ongeval Nederlandse bus in Frankrijk

Vijf doden, zes zwaargewonden en 43 lichtgewonden is de trieste balans van een ongeluk met een Nederlandse dubbeldeks touringcar in het Franse Villefranche-sur-Saone. Het busongeluk gebeurde in de vroege ochtend van 8 september om 05.30 uur nabij het Franse Lyon nadat het eerder was vertrokken uit het Spaanse Lloret de Mar. De bus raakte van de weg en kantelde. 

In de bus zaten 54 passagiers, onder wie een baby. Slechts enkele inzittenden liepen geen letsel op. De gewonden werden overgebracht naar Franse ziekenhuizen in Lyon en Villefranche-sur-Saone. Ten tijde van het ongeluk sliepen de meeste buspassagiers nog. Geen van hen weet wat er precies mis ging met de bus. 

Eerste geruchten dat de chauffeur van Van Nood Reizen oververmoeid was werd al snel tegengesproken. Anderen hoorden een vreemd geluid waarop de bus ging slingeren en crashte. Vanaf Schiphol vertrok een toestel met een medisch noodteam aan boord om de eerste gewonden op te halen. Dit toestel landde op Rotterdam Airport waarna de gewonden naar ziekenhuizen werden vervoerd.