MediaTV Classics: (1993) Chauffeur Lubbers rijdt met dienstauto tegen politiebureau (video)

MediaTV Classics: (1993) Chauffeur Lubbers rijdt met dienstauto tegen politiebureau (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.


Vandaag in MediaTV Classics: Chauffeur Lubbers rijdt met dienstauto tegen politiebureau Marconiplein (1993)

Een van de chauffeurs van de toenmalige premier Lubbers was dinsdagavond 19 januari 1993 met de dienstauto van de minister-president tegen het politiebureau aan het Marconiplein in Rotterdam gereden. Volgens de Rotterdamse politie reed de man onder invloed van alcohol. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bovendien kreeg de chauffeur een rijverbod voor 12 uur en is zijn rijbewijs ingenomen. Dit gebeurde omdat politiesurveillanten ernstig vermoedden dat de man te veel had gedronken. Volgens de politie was zijn adem-alcoholgehalte hoger dan 570 ug. Oftewel 1,3 promille. De chauffeur, een 43-jarige man uit Voorburg, had de premier naar huis gebracht en was op weg terug naar Den Haag. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd. De RVD gaat ervan uit dat de man een „blackout" heeft gehad. „Chauffeurs van ministers drinken niet", aldus een woordvoerder.

Ruud Lubbers
Van 4 november 1982 tot 22 augustus 1994 gaf Lubbers leiding aan drie achtereenvolgende kabinetten (Lubbers I, II en III) en werd daarmee niet alleen de jongste maar ook de langstzittende minister-president in de Nederlandse geschiedenis.