MediaTV Classics: (1993) Brandweer Rotterdam druk in de weer met diverse branden (video)

MediaTV Classics: (1993) Brandweer Rotterdam druk in de weer met diverse branden (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.


MediaTVClassics: (1993)Brandweer Rotterdam druk in de weer met diverse branden
Aan de Molenwaterweg in de Rotterdamse Provenierswijk moest op 6 juni 1993 de brandweer in actie komen nadat een stapel huisvuil tegen een gevel van een woning in de brand was gevlogen. Een snelle inzet kon voorkomen, dat het vuur oversloeg naar het pand. Voor zover bekend vielen er geen gewonden maar de schade was aanzienlijk.

Een flatwoning aan de Hekbootstraat in de wijk Oud-Mathenesse brandde volledig uit op eveneens 6 juni 1993. Bewoners van omliggende woningen moesten worden geëvacueerd. Het vuur was waarschijnlijk ontstaan in de keuken. Kijk mee naar uniek beeldmateriaal van de nablus-werkzaamheden.

Aan de Busken Huetstraat in Spangen ontstond er brand in zeker twee bovenwoningen op 3 oktober 1993. Het vuur zou zijn ontstaan nadat meerdere personen ruzie met elkaar hadden gekregen.