MediaTV Classics (1993): 15 daklozen gered uit brandend kantoorpand Hoogstraat Rotterdam

MediaTV Classics (1993): 15 daklozen gered uit brandend kantoorpand Hoogstraat Rotterdam

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.


MediaTV Classics(1993): 15 daklozen gered uit een brandend kantoorpand aan de Hoogstraat in Rotterdam
De Rotterdamse brandweer heeft op 19 november 1993 vijftien daklozen gered uit een brandend kantoorpand op de hoek van de Hoogstraat en de Mariniersweg. Een van hen moest naar het ziekenhuis wegens rookvergiftiging. Verder zijn er geen slachtoffers gevallen. De brand brak rond 06.25 uur uit op de eerste verdieping en zette het voormalige Flevogebouw over een lengte van zestig meter in lichterlaaie. Ruim een uur later was het vuur geblust.

Zwervers en junks gebruikten het leegstaande pand al geruime tijd als slaapplaats. De politie vermoedt dat de „bewoners" vuurtje stookten tegen de kou.