MediaTV Classics (1968): Grote brand in Transvaalstraat Rotterdam

MediaTV Classics (1968): Grote brand in Transvaalstraat Rotterdam
Door de jaren heen zijn er de nodige haven-, industrie,- en scheepsbranden in het Rotterdamse geweest, maar ook grote industriële hulpverleningen. Veel werk is daarbij verzet door de gemeentelijke hulpverleningsdiensten, maar ook door particuliere hulpverleners zoals Smit, Smit Fire & Loss Prevention, de regionale vrachtauto en autobergers en de firma Tieleman Takel en Transportbedrijf (later ABE Tieleman), waarvan we het fotoarchief hebben gekregen. 

In de loop der jaren zijn er heel veel foto’s gemaakt en verzameld. De herkomst is niet altijd bekend, maar toch willen we deze informatie met jullie delen, ook al laat in sommige gevallen de kwaliteit te wensen over. Periodiek zetten we enkele foto’s van “wapenfeiten” op de site met een korte beschrijving. Dit doen we in willekeurige chronologische volgorde; soms brand, soms hulpverlening, soms regionaal en ook enige internationale blusacties door Rotterdamse bedrijven/personeel. 

MediaTV Classics (1968): Grote brand in Transvaalstraat Rotterdam
Een historisch jaar qua brand mag wel 1968 genoemd worden. Na de Paktank en de Shell-brand was het korte tijd later op 3 februari weer prijs toen er een flinke uitslaande brand was op ‘Zuid’ in de Transvaalstraat. Deze keer woedde de brand in een groot hoekpand dat altijd een lastig te bestrijden brand is. Twee verdiepingen en de zolder vielen ten prooi aan de vlammenzee, die werd bestreden met 6 stralen lagedruk en twee nevelstralen onder andere via de G wagen (TAS) van de brandweerkazerne Brielselaan.