MediaTV Classics: (1962) Molen De Ster in Kralingen verwoest door brand

MediaTV Classics: (1962) Molen De Ster in Kralingen verwoest door brand

Door de jaren heen zijn er de nodige haven-, industrie,- en scheepsbranden in het Rotterdamse geweest, maar ook grote industriële hulpverleningen. Veel werk is daarbij verzet door de gemeentelijke hulpverleningsdiensten, maar ook door particuliere hulpverleners zoals Smit, Smit Fire & Loss Prevention en de firma Tieleman Takel- en Transportbedrijf (later ABE Tieleman). In de loop der jaren zijn er heel veel foto’s gemaakt en verzameld. 

De herkomst is niet altijd bekend, maar toch willen we deze informatie met jullie delen, ook al laat in sommige gevallen de kwaliteit te wensen over. Periodiek zetten we enkele foto’s van “wapenfeiten” op de site met een korte beschrijving. Dit doen we in willekeurige chronologische volgorde; soms brand, soms hulpverlening, soms regionaal en ook enige internationale blusacties door Rotterdamse bedrijven/personeel. 

MediaTV Classics: (1962) Molen De Ster in Kralingen verwoest door brand

Op 13 juli 1962 was er wederom een grote brand, ditmaal betrof het stellingmolen De Ster aan de Plaszoom in Rotterdam. Tijdens de brand langs de Kralingse Plas werd al zichtbaar dat de molen groot gevaar liep en werd er maximaal ingezet om de naastgelegen woning van de molenaar te redden. 

Ondanks de inzet van veel personeel en materiaal is de molen compleet uitgebrand en vervolgens ingestort. De woning is tijdens de hevige brand gespaard gebleven. Door de brand kwam een einde aan 200 jaar snuiftabakfabricage. Zes jaar na de brand werd de molen herbouwd en weer in bedrijf genomen.