MediaTV Classics: (1962) Brand in stadhuis Coolsingel Rotterdam

MediaTV Classics: (1962) Brand in stadhuis Coolsingel Rotterdam

Door de jaren heen zijn er de nodige haven-, industrie,- en scheepsbranden in het Rotterdamse geweest, maar ook grote industriële hulpverleningen. Veel werk is daarbij verzet door de gemeentelijke hulpverleningsdiensten, maar ook door particuliere hulpverleners zoals Smit, Smit fire & Loss Prevention en de firma Tieleman Takel en Transportbedrijf (later ABE Tieleman). In de loop der jaren zijn er heel veel foto’s gemaakt en verzameld. 

De herkomst is niet altijd bekend, maar toch willen we deze informatie met jullie delen, ook al laat in sommige gevallen de kwaliteit te wensen over. Periodiek zetten we enkele foto’s van “wapenfeiten” op de site met een korte beschrijving. Dit doen we in willekeurige chronologische volgorde; soms brand, soms hulpverlening, soms regionaal en ook enige internationale blusacties door Rotterdamse bedrijven/personeel.

MediaTV Classics: 13 februari 1962 Brand in stadhuis Coolsingel Rotterdam

Middelalarm werd er gemaakt vanwege brand op de zolder van het stadhuis aan de Coolsingel in het centrum van Rotterdam op 13 februari 1962. Terwijl er een binnen aanval wordt uitgevoerd zijn tevens brandweerlieden in de weer aan de buitenzijde van het stadhuis met inzet van twee autoladders om de brand verder te bestrijden. Resultaat was een gebluste brand, schade aan de inboedel, maar gelukkig geen uitgebrand stadhuis.