MediaTV CLassics 1957: Fel brandje op kustvaarder Andromeda Parkkade Rotterdam snel geblust

MediaTV CLassics 1957: Fel brandje op kustvaarder Andromeda Parkkade Rotterdam snel geblust

Door de jaren heen zijn er de nodige haven-, industrie,- en scheepsbranden in het Rotterdamse geweest, maar ook grote industriële hulpverleningen. Veel werk is daarbij verzet door de gemeentelijke hulpverleningsdiensten, maar ook door particuliere hulpverleners zoals Smit, Smit fire & Loss Prevention en de firma Tieleman Takel en Transportbedrijf (later ABE Tieleman). In de loop der jaren zijn er heel veel foto’s gemaakt en verzameld. 

De herkomst is niet altijd bekend, maar toch willen we deze informatie met jullie delen, ook al laat in sommige gevallen de kwaliteit te wensen over. Periodiek zetten we enkele foto’s van “wapenfeiten” op de site met een korte beschrijving. Dit doen we in willekeurige chronologische volgorde; soms brand, soms hulpverlening, soms regionaal en ook enige internationale blusacties door Rotterdamse bedrijven/personeel.

Fel brandje op kustvaarder Parkkade Rotterdam snel geblust (19 juni 1957)

Twee agenten van de Rotterdamse politie hebben vanmorgen tegen zes uur een fel brandje ontdekt aan boord van de kustvaarder Andromeda (460 ton d.w.), die aan de Parkkade lag. De agenten waarschuwden de nog slapende bemanning en alarmeerden de brandweer. Met twee nevelstralen, een lagedrukstraal van een autospuit en een van de blusboot Havendienst IV was de brandweer de brand na een kwartier meester. 

De kombuis en de messroom van het schip waren uitgebrand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De Andromeda is eigendom van de heer M. Moerman te Rotterdam, kapitein is de heer J. Bakker uit Assen. De coaster was donderdag in Rotterdam gearriveerd en zou vandaag voor lading naar de Lekhaven gaan. (Uit het Vrije Volk van 19 juni 1957)