MediaTV Classics: (1930) Hooibalen in brand op schip Aelbrechtskade Rotterdam

MediaTV Classics: (1930) Hooibalen in brand op schip Aelbrechtskade Rotterdam

Door de jaren heen zijn er de nodige haven-, industrie,- en scheepsbranden in het Rotterdamse geweest, maar ook grote industriële hulpverleningen. Veel werk is daarbij verzet door de gemeentelijke hulpverleningsdiensten, maar ook door particuliere hulpverleners zoals Smit, Smit Fire & Loss Prevention en de firma Tieleman Takel- en Transportbedrijf, (later ABE Tieleman).

In de loop der jaren zijn er heel veel foto’s gemaakt en verzameld. De herkomst is niet altijd bekend, maar toch willen we deze informatie met jullie delen, ook al laat in sommige gevallen de kwaliteit te wensen over.

Periodiek zetten we enkele foto’s van “wapenfeiten” op de site met een korte beschrijving. Dit doen we in willekeurige chronologische volgorde; soms brand, soms hulpverlening, soms regionaal en ook enige internationale blusacties door Rotterdamse bedrijven/personeel.

MediaTV Classics (1930) Hooibalen in brand op schip

In 1930 was er ook al drukke scheepvaart op de Schie. Het is dan ook niet vreemd dat er weleens iets in de brand raakte. In dit geval betrof het een binnenvaartschip met een lading hooi, welke na het ontstaan van broei ook nog eens in de brand raakte. Het veroorzaakte grote rookontwikkeling langs de Aelbrechtskade en omgeving. De brand werd geblust door het uit elkaar halen en afblussen. Hiervoor werd een gereedschapswagen en een Ahrens Fox ingezet.