Mark Rutte kiest ruime sop met KNRM

Mark Rutte kiest ruime sop met KNRM

Op de oefenplanning stond de begeleiding van de catamaranrace Hoek van Holland – Scheveningen - Hoek van Holland. Voor deze dag was ook Mark Rutte aan boord om een dagje te varen/oefenen met de vrijwilligers van de KNRM station Hoek van Holland.

De reddingboot Jeanine Parqui voer om 11.00 uur de Berghaven uit richting zee. Door de straffe wind uit het zuidwesten met 5-6 beaufort en behoorlijke zeegang is de catamaranrace afgelast. Dit weerhield de redders er niet van om een zinvolle invulling te geven met oefenen. Mark Rutte heeft bewezen een waardevol opstapper te zijn, door zijn enthousiasme zou hij best in de toekomst opstapper kunnen zijn op een KNRM reddingstation.

Dat de catamaranrace niet doorging was sneu voor de deelnemers en de organisatie. Dat de 41-jarige Mark Rutte een dag kwam mee oefenen is een waar genoegen geweest. Mark Rutte was door de directie van de KNRM uitgenodigd om op 17 mei mee te doen met de kantelproeven van de Kitty Roosmale Nepveu, de nieuwe reddingboot van Scheveningen, eenzelfde schip als de Hoekse Jeanine Parqui. Mark Rutte heeft de kantelproef glansrijk doorstaan.

Na deze kantelproeven werd er nagepraat in de kantine van de visafslag van Scheveningen. Hier kwam de Hoekse opstapper Ron Zegers in gesprek met Mark Rutte over het vrijwilligerswerk bij de KNRM. Wat later kwam KNRM directeur Roemer Boogaard bij het gesprek en door de interesse van Mark Rutte werd besloten om de politicus het echte werk te laten proeven en werden er afspraken gemaakt over meevaren. Mark blijkt ook nu een man van zijn woord en stond zaterdagochtend op de afgesproken tijd in het bemanningsverblijf van de Hoekse redders. Niet afgeschrikt door het weer heeft Mark Rutte zich deze dag als waardig opstapper laten zien en mag men zeggen dat deze man zeebenen heeft.

Rond 14.30 uur lagen de redders weer aangemeerd in de Berghaven en werd er, met Mark Rutte nog een poosje nagepraat over allerlei, maar de KNRM in het bijzonder. Schipper Jan van der Sar overhandigde Mark Rutte nog het boek SOS voor de Hoek als aandenken. We weten zeker dat Mark deze dag niet zal vergeten, hij gaf zelf aan dat hij genoten heeft en heel wat meer te weten is gekomen, van de KNRM en haar vrijwilligers in het bijzonder.