Marechaussee voorkomt gevaarlijke mensensmokkel van Rotterdam naar Engeland

Marechaussee voorkomt gevaarlijke mensensmokkel van Rotterdam naar Engeland

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagmorgen twee mannen aangehouden voor mensensmokkel. Door de aanhouding is een risicovolle smokkel van tien Vietnamezen in een koelwagen voorkomen.

De Marechaussee deed onderzoek naar een zaak waarbij vreemdelingen via een koelwagen van Rotterdam naar Engeland gesmokkeld zouden gaan worden. Hierbij kwam de Marechaussee een 39-jarige Brit op het spoor. Dat spoor leidde uiteindelijk naar een woning in Den Haag. Daar werden de tien Vietnamezen aangetroffen die naar Engeland gesmokkeld moesten worden. Onder hen waren vijf minderjarigen (drie meisjes en twee jongens tussen de 11 en 17 jaar). De Britse man werd in een auto aangehouden in de buurt van de woning. In zijn auto zaten nog een Syrische man en vrouw met een vals document.

Naast de Brit heeft de Marechaussee ook een 37-jarige Nederlander aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Hij is de bewoner van het huis en was aanwezig toen de Vietnamezen werden aangetroffen. Alle vreemdelingen zijn het vreemdelingentraject ingegaan. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De Marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam verder onderzoek in deze zaak. De mannen zullen vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.